Medijstvo je pogovor z onostranstvom, pri katerem medij preko svojega širokega znanja, danih sposobnostih in intuicije ter ob pomoči duhovnega vodstva povezuje duhovni svet, oziroma svet preminulih z našo zemeljsko dimenzijo.

Ko se povežeta medij in duša v onstranstvu, se zgradi most med fizičnim in duhovnim svetom. Medij se preko višjih dimenzij energijsko poveže z dušo preminulega in tako pride do čudežnih, ljubečih snidenj, ki za svojce, kot tudi za preminulo dušo vedno prestavljajo enkratno in neponovljivo srečanje.

Žalovanje je za marsikoga  zelo boleče, saj svojih bližnjih ne moremo več objeti, ne moremo se z njimi pogovoriti, ne vidimo jih več s fizičnimi očmi. Srečanje z medijem je tako le ena od možnosti, ki pomaga žalujočim, da se lažje soočijo z bolečo izkušnjo in lažje živijo naprej. Žalujoči namreč preko pogovora spozna, da je z pokojnikom vse v redu. Spozna, da še vedno misli na svoje bližnje, ter da je z njimi več, kot pa kadarkoli prej. Duša se po prehodu na drugi svet tudi zave višjega namena svojega zemeljskega potovanja ter želi, da tudi mi spoznamo kaj je v življenju resnično pomembno.

Kdo so mediji in kako komunicirajo z dušami preminulih?
Mediji so ljudje, ki imajo močno razvito intuicijo, ter želijo premostiti  prepad med fizičnim in duhovnim svetom. So kot telefončki, ki se povezujejo z duhovnim svetom. A ne morejo poklicati kar kogarkoli si zaželijo, pokličejo lahko le tistega, ki je pripravljen z njimi komunicirati.

Medij lahko komunicira z dušami preminulih lahko na različne načine:
Veliko medijev vidi duha preminulega, vendar pa ker imajo duše na drugi strani prav tako svobodno voljo, kot so jo imele na zemlji, se lahko vedno same odločijo, ali se bodo voljne pokazati in komunicirati z medijem ali ne.
Medij lahko vidi duše skozi vizijo v svojem tretjem očesu ali pa vidi pokojnega na način, kot vidi ostale ljudi na zemlji, toda le bolj v eterični obliki.

Nekateri mediji duše preminulih slišijo. Duše se lahko z njimi pogovarjajo tako, da medij sliši njihove besede v svojih mislih ali pa v obliki, kot bi se pogovarjal z vami. Ker pa vse duše niso ravno najboljši sogovorniki, se prej kot v jasnosti zvoka, komunikacija sliši kot šumenje na radijski postaji. Nekatera srečanja so lahko tako zelo jasna in natančna, medtem ko morajo mediji pri drugih zelo pozorno poslušati, kaj jim želijo duše povedati. Zato ne bodite jezni ali razočarani, če vam medij v začetku kakšno stvar ne interpretira čisto natančno in jasno, z vašo pomočjo navadno vedno pridete do želenega zaključka.

Mediji lahko informacija prejemajo tudi telepatsko, v smislu notranjega vedenja in občutkov. Duša sporočila pošilja mediju preko svoji misli v misli medija in prav tako poteka komunikacija nazaj v obratni smeri. Misli medija, so za dušo kot nepogrešljiva zakladnica znanja in zemeljskih izkušenj. Na podlagi znanja in zavedanja o duhovnem in zemeljskem svetu se duša tako pogovarja z medijem na način, da ga le ta tudi razume. Tako lahko duša npr. posreduje sliko mediju poznane osebe, ki mu je recimo ime Janez in mu na ta način želi sporočiti, da je bilo duši tako ime v času zemeljskega bivanja.

Včasih mediji prejemajo informacije preko fizičnih in čustvenih občutkov v telesu.  V tem primeru bo lahko medij občutil srečo ali pa žalost, v kolikor bo to sporočilo duha. V posameznem delu telesa lahko  začuti tudi bolečino v kolikor želi duh povedati, da je bil morda bolan in da je morda zaradi te bolezni tudi zapustil ta svet.

Kakšna je vloga udeleženca pri medijstvu?
Ko se udeležite srečanja z medijem je zelo pomembno, da pristopite k srečanju odprtega duha, s širšim zavedanjem in sprejemanjem ter ljubeznijo v srcu. Če ste že v začetku pri tem skeptični ali imate prevelika pričakovanja se lahko zgodi, da sporočila do medija ne bodo pritekala jasno in gladko. Duše namreč začutijo strah, jezo ali negotovost v prostoru in tako lahko komunikacija, ki jo medij sliši zveni nerazločno, npr. kot žlobudranje.
Celotna komunikacija z onstranstvom namreč temelji na energiji. Kajti mi smo energija in vse kar nas obkroža je energija. Energija božje sile, ki preveva vse naše vesolje. Iz nje smo in iz nje izhajamo. Naša duša, naše telo vedno nihata na neki frekvenci in s to frekvenco se medij tudi uglašuje. Če je frekvenca v prostoru nizka,  potem ima medij večje težave, da se poveže z duhovnim svetom. V kolikor je frekvenca visoka, medij lažje vzpostavi stik in prenaša jasna sporočila iz duhovnega sveta. Medij prav tako kot duša  začuti podporo prisotnih in energija tako steče v lahkotni vibraciji. Vaša podpora je za medija resnično pomembna.

Namen medija namreč ni, da se dokazuje in prepričuje tiste, ki v tovrstno komunikacijo ne verjamejo, pač pa da ponudi pomoč tistim, ki si te pomoči želijo in so do nje odprti. Prav tako ni namen medija, da dokazuje svojo naravno danost z odgovori na vprašanja, na katere mu onostranstvo ne da odgovora. Medij namreč prenaša le tista sporočila, ki so za naše življenje pomembna in nam nudijo oporo skozi življenje ter nam omogočijo višje zavedanje. V kolikor nam medij ne more podati odgovora v smislu »Povej ime pokojnikove mame«, očitno to za Dušo in vas ni ključno, saj vendar oba odgovor na to vprašanje že poznata. J

Prva izkušnjo z medijem, lahko pri marsikomu prebudi nelagodje ali pa nervozo. Zaupajte mediju, ter se poskusite na srečanju čimbolj sprostiti se in se prepustiti. Medij je namreč prevajalec sporočil iz duhovnega sveta, ki pa so včasih precej zapletena, zato bi bilo napačno pričakovati, da bo medij vedno vse vedel in da bodo njegove informacije vedno stoodstotno pravilne. Predstavljajte si srečanje kot pogovor z nekom, katerega niste videli že zelo dolgo časa in s katerim si imate toliko za povedati, medij pa je pri tem le posrednik. Mnoge duše, ki so zapustile ta svet, namreč pravijo, da jim je žal, da so življenje jemali tako resno in da se niso znali bolj zabavati, ko se še živeli tu na zemlji.

Ali ste vedeli, da se značaj duš ne spremeni, tudi ko enkrat preide na drugi svet? Če je imel nekdo velik smisel za humor, bo tega izražal tudi pri pogovoru z medijem.

Po končanem srečanju žalujoči lahko po dolgem času zopet začuti, da ga smrt ni oropala ljubezni. Rodi se upanje, da se bo nekega dne, ko bo napočil čas, s svojimi dragimi pokojnimi zopet srečal, saj le ti še vedno živijo. Vaša družina in vaši prijatelji, ki so prešli na drugo stran, niso pozabili na nas. Še vedno se povezujejo z nami, vendar bolj na energetski ravni. In to kar je bilo včasih neznano, sedaj ni več skrivnost.
Smo več, kakor pa samo fizično bitje na zemlji. S spoznanjem, da smrti ni, lahko svobodneje zaživimo svoje življenje. Nihče ne bo nikoli sam. Saj Duša je večna, ljubezen pa edina in najmočnejša sila, ki nikoli ne umre, tudi ko zapustimo ta svet.

Za več informacij na naročilo za srečanje pišite na: alenka@dusneskrivnosti.si